The RIver Building

The River Building is nestled in the heart of London, sitting comfortably between London Bridge, St. Paul’s and Bank. The location is located just a few miles from the city’s underground subway system known as “The Tube.” The River Building’s owners decided to renovate to open up a once dark and confined space and create an open, contemporary and industrial design to attract tenants. The lobby boasts a large atrium leading to an elevator bank for access to the second story.

Creating Security in the Lobby While Keeping an Open Feel

A renowned architect in London, Stiff + Trevillion, took on the renovation project. At the client’s request, Speedlane Swing optical turnstiles were selected for their slim appearance, stylish design and track record of performance. Stiff + Trevillion had specified Boon Edam turnstiles in the past and were eager to include them in The River Building project.

A four-lane array of Speedlane Swing turnstiles was installed at the entrance to a large atrium with the goal of deterring and detecting unauthorized entry due to tailgating. The turnstiles were customized in a black powder coated finish to match the interior styling of brick walls, dark tones and warm feature lighting. A single wide lane was added to the end of the bank of turnstiles to accommodate wheelchairs, dollies and luggage for comfortable, yet secure access.

Location:

London | United Kingdom

Products:

Speedlane Swing Optical Turnstiles

Segment:

Corporate Headquarters

Download Case Study Flyer:

The River Building

Contact Us By Filling Out the Form Below

 

 

© Royal Boon Edam International B.V.